Kontakt
H. Zweers Onderhoudsbedrijf
Druckerlaan 8
6951 BK Dieren
Homepage:www.zweersonderhoud.nl
Telefoon:06-43251927
Fax:

Energie besparen

Wist u dat een energielabel tegenwoordig verplicht is bij de verkoop of verhuur van uw huis of bedrijfspand? Dat maakt energie besparen een interessante investering. Een beter energielabel verhoogt namelijk direct de waarde van uw pand. Bovendien vergroot u uw eigen wooncomfort en verlaagt u de energierekening, zodat de verbouwing zichzelf terugverdient.

Als klusbedrijf in de regio Dieren helpen wij u graag met energiebesparende maatregelen.

Zonnepanelen op dak voor energiebesparing

Energie besparen: het energielabel

Een energielabel geeft met een letter aan hoe energiezuinig uw woning of bedrijfspand is: label A is heel energiezuinig, label G is heel onzuinig. Het label laat ook zien welke energiebesparende maatregelen in uw pand mogelijk zijn. Op www.verbeteruwhuis.nl ziet u hoe u uw huis kunt verbeteren en wat dit kost en oplevert. U ziet ook direct welke maatregelen gesubsidieerd zijn. Als huiseigenaar kunt u met de Energiebespaarlening (www.energiebespaarlening.nl) bovendien tegen een gunstige rente een lening afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

Energie besparen: isolatie

Voor energiebesparing is lang niet altijd een grote verbouwing nodig. Ook relatief eenvoudige ingrepen kunnen uw huis of kantoor al flink verduurzamen. Zo is goede isolatie de eerste stap naar een energiezuinig pand. Veel soorten isolatie zijn vrij eenvoudig aan te brengen en hier zijn grote stappen mee te maken. Wist u dat driekwart van de Nederlandse huizen niet goed geïsoleerd is? Met goede gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie en/of isolatieglas kunt u jaarlijks honderden euro’s besparen op uw energierekening.

Energie besparen: zonnepanelen

De volgende stap in het verduurzamen van uw huis of bedrijfspand is het gebruiken van duurzame energiebronnen. Zonnepanelen zijn hiervoor de eenvoudigste en meest gebruikte oplossing. Een zonnepaneel zet zonlicht om in elektriciteit en levert zo duurzame energie aan uw pand. Laat u wel goed informeren. De mogelijkheden, het aantal en het rendement van zonnepanelen kan per situatie namelijk flink verschillen.

Energie besparen: energiezuinige verwarming en ventilatie

De laatste stap naar een energiezuinig pand is het verminderen van de energie voor verwarming en warm water. Dat kan al heel simpel met een waterbesparende douchekop of klokthermostaat. Wist u bijvoorbeeld dat u met een waterbesparende douchekop tot wel 20% warm water bespaart? U bespaart nog veel meer energie door uw oude cv-ketel te vervangen door een energiezuinige HR-ketel. Dit kunt u ook nog combineren met een warmtepomp of balansventilatie, die met warme lucht en warm water uit uw pand binnenkomend lucht of water opwarmt.

Wilt u meer weten over energie besparen in uw huis of bedrijfspand? Wij helpen u graag. Bekijk hier onze referenties of: