Kontakt
H. Zweers Onderhoudsbedrijf
Druckerlaan 8
6951 BK Dieren
Homepage:www.zweersonderhoud.nl
Telefoon:06-43251927
Fax:

Aanbouw & opbouw

Een aanbouw geeft uw huis of bedrijfspand direct een luxere uitstraling. Het vergroot de woon- of werkruimte in uw pand. Een opbouw maakt van uw een zolder een volwaardige, ruime en lichte kamer. Een uitbouw is dus ook een meerwaarde voor uw woning. Als ervaren klusbedrijf in de regio Dieren helpen wij u graag bij het realiseren van uw aanbouw of opbouw.

Moderne aanbouw van bestaande woning

Aanbouw of opbouw: de mogelijkheden

Er zijn verschillende manieren om meer leef-, woon- of werkruimte in uw huis of bedrijfspand te krijgen. U kunt de begane grond uitbreiden met een aanbouw of een serre. Is daar geen ruimte voor, of wilt u uw tuin er niet voor opofferen, dan kunt u ook kiezen voor een opbouw, zoals een dakkapel of een nokverhoging. Op een plat dak kunt u met een dakopbouw zelfs een hele extra verdieping maken.

Aanbouw op opbouw: hoeveelheid werk

Hoe ingrijpend de verbouwing voor uw aanbouw of opbouw is, is afhankelijk van uw situatie en de keuzes die u maakt. Een dakkapel is vaak vrij eenvoudig te plaatsen. Als u voor prefab kiest, is uw dakkapel vaak zelfs binnen een dag geplaatst. Een aanbouw of complete dakopbouw is een grotere verbouwing. Hoeveel werk het precies is, hang ook af van de ruimte, de staat van uw bestaande pand en natuurlijk uw wensen.

Aanbouw of opbouw: checklist verbouwing

We komen daarom altijd eerst bij u langs om de situatie te bekijken en uw plannen te bespreken. Samen met u werken we uw ideeën uit tot een concreet plan voor de verbouwing. Hieronder vindt u een checklist met punten waar u vooraf al over kunt nadenken. Natuurlijk adviseren en assisteren we u hierbij graag.

  • Bepaal het budget voor het realiseren van uw aanbouw of opbouw. Neem altijd een marge voor onvoorziene kosten.
  • Stel de afmetingen van uw aanbouw vast (… x … x … mm) en de doorbraak van de muur of het dak naar het nieuwe deel.
  • Onderzoek de draagkracht van de bodem. Is er een (extra) fundering nodig?
  • Vraag bij de gemeente na of een vergunning nodig is.
  • Kies het soort aanbouw, wilt u prefab of maatwerk? Prefab is vaak iets goedkoper, maar maatwerk sluit optimaal aan bij uw bestaande pand.
  • Bepaal de uitstraling van uw uitbouw. Gaat u voor klassiek, modern of iets daar tussenin?
  • Kies vervolgens het materiaal voor de buitenwanden, kozijnen en deuren en het dak van uw uitbouw (bijvoorbeeld metselwerk, hout, kunststof en glas). Denk hierbij ook na over toekomstig onderhoud.
  • Bepaal de afwerking binnen, voor de vloeren, wanden en het plafond (bijvoorbeeld stucwerk, schilderwerk en vloerafwering)
  • Vergeet ook de isolatie, ventilatie, verlichting, verwarming en andere installaties niet.

Aanbouw of opbouw: duidelijke communicatie over kosten en planning

Als de plannen voor uw aanbouw of opbouw duidelijk zijn, dan maken we een vrijblijvende offerte. Hierin nemen we niet alleen de kosten op, we geven u ook direct een eerste indicatie van de planning. Ook tijdens de uitvoering houden we u steeds op de hoogte van de planning, de werkzaamheden en het budget. Zo weet u altijd waar u aan toe bent en wordt de overlast zoveel mogelijk beperkt.

Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen bij het realiseren van uw opbouw of aanbouw? Bekijk hier onze referenties of: